Ara

"Asıl engel bedenlerde değil, onları hor gören zihinlerdedir."  Engelli bireylere karşı öğrencilerimizde bilinç  ve farkındalık oluşturmak, asıl engelin onları anlamaya çalışmadan yargılayanlarda olduğunu aşılamak adına okulumuzda program düzenlendi.

Kas

"Kul, din kardeşinin yardımında olduğu müddetçe; Allah da kulunun yardımcısıdır."

Bu ayki değerimiz olan "yardımseverlik" değerini öğrencilerimize kazandırmak adına okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı, pano hazırlandı. Velilerimizle de iş birliği yapmak üzere mektup gönderildi.

Kas

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." der Hz. Ali. Annenin, babanın bir de öğretmenin hakkı ödenmez diyen kültürün evlatları olarak kelimelerle anlatılamayacak, ne yapılsa hakları ödenmeyecek öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladık.

Kas

8. sınıf öğrencilerimize tetanos aşısı yapıldı.

Kas

TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri ve TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Tanıtım Toplantısı yapıldı. Toplantıya okulumuzdan bir idareci ve bir öğretmen katıldı.

"Okumadığın gün karanlıktasın!"

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kapsamında başlatılan "Sivas İçin Kitap Vakti" projesi okulumuzda titizlikle yürütülmektedir. Öğrencilerimiz bu uygulamadan çok memnun.

Kas

"Geleceğe Nefes Ol Projesi" kapsamında tüm okul personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte fidan dikimini gerçekleştirdik.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yıl dönümünde yapılan programla okulumuzda anıldı.

Kas

"Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl.

Muhammetsiz muhabbetten ne hâsıl?"

Kas

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın akıl-vahiy, din-bilim alanında eğitim alabilmeleri için kurulan imam hatip okullarının kuruluşunun 68. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimizin katılımıyla hazırlanan video ve okul koromuzdan ilahiler programa renk kattı.

Ekm

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." (M. Kemal Atatürk)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuzda; öğrencilerimize yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını aşılamak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü'nün öncülüğünde kermes düzenlendi. Kermesimize okul içinden ve dışından katılımın sağlanması ile keyifli zaman geçirildi. (17 Ekim)

Ekm

"Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm

Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm."

Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı yapıldı. Vatan için gövdesini siper ederek darbe girişimini durduran şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık. (19 Eylül)

Ekm

Okulumuzda dostluk, kardeşlik ve bereketin sembolü olan Aşure etkinliği düzenlendi. Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Kur'ân-ı Kerim'de üzerinde durulan Muharrem Ayı'nın önemine dikkat çekildi. (12 Eylül)